Turkuaz en HEMA heropend op nieuwe locatie in en om De Issel (2024)

Turkuaz en HEMA heropend op nieuwe locatie in en om De Issel (1)

Algemeen

Ulft - Winkelcentrum De Issel wordt ingrijpend verbouwd. Diverse winkels worden verplaatst of krijgen een nieuwe indeling. HEMA en levensmiddelenzaak Turkuaz Market zijn inmiddels verhuisd, 6 juli gingen beiden op de nieuwe locatie weer open.

Door Reinier Kroesen

Wie de afgelopen periode door de Kerkstraat liep is het ongetwijfeld opgevallen, De Issel ondergaat een metamorfose. De overdekte passage is verdwenen, veel van dat vrijgekomen vloeroppervlak gaat LIDL gebruiken, die zaak wordt flink uitgebreid. De toegang van de discounter komt aan de achterzijde van het winkelcentrum. Op de hoek ter hoogte van de parkeerplaats en de toegangsweg komt een glazen winkelpui met deuren. De entreepartij voor inwoners van bovenliggende woningen krijgt een nieuwe opzet, de grote luifel is verdwenen. Kledingzaak Tuunte blijft op de plek, maar krijgt een wat minder diepe, maar wel bredere winkel, met deuren aan de Kerkstraat. Lingeriezaak La Famiglia van Sandra Lepoeter verkast van de passage naar een nieuwe winkel, links naast Blokker. De overhuizing is pas in september, voorlopig is de zaak van Sandra nog bereikbaar vanaf de achterzijde van De Issel.

HEMA
Het pand waar vroeger kledingzaak Lake Side zat - op de hoek van De Issel - stond lang leeg, daar zit nu Turkuaz Market. Er tegenover was in het verleden de ABN AMRO, nu is er de HEMA gevestigd. Donderdag gingen beiden weer open. Sandy van Heteren, filiaalmanager HEMA Ulft: “ Eerst vonden we het wennen om van een overdekte passage naar de winkelstraat te gaan, maar zijn nu heel erg blij met de nieuwe locatie. We denken dat het qua klanten een beetje hetzelfde blijft omdat we wel de doorgang via de parkeerplaats blijven houden bij de LIDL. Er zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd, het aanbod van de wat minder lopende artikelen is wat kleiner (‘schoon en fris’). Het aanbod op het gebied van bed en bad is juist wat groter geworden.” Sandy verrichtte donderdagochtend de openingshandeling, met in haar kielzog de regiomanager. Een uitgebreid openingsfeest laat nog op zich wachten. “We hebben besloten dat we donderdag en vrijdag iedere betalende klant een shopper cadeau gaven tot 12.00 uur.”

Over de verhuizing: “Daar hebben we al met al drie weken aan kunnen werken, normaal staat hier minder tijd voor. We hebben veel artikelen lopend overgebracht. Zaterdag 1 juli zijn we na 16.00 uur begonnen met het leeghalen van het oude pand en die goederen lagen allemaal op 4 juli weer op hun nieuwe plek. En ja, de befaamde HEMA rookworst is hier gewoon te verkrijgen, al moet de klant er wel even om vragen. Dan halen we die vanuit de koeling in het magazijn.”

Turkuaz
Bij een bezoek aan Turkuaz Market, een dag na de opening vallen de ongeveer twintig vazen met bossen bloemen op. Een warm welkom van bezoekers, familie, vrienden en ondernemers. Klanten lopen in en uit over de rode loper door de blauw-witte ballonnenboog en feliciteren eigenaar Kemal Yaktemur met de mooie nieuwe zaak. Kemal: “Ik begon in 2011 in De Issel. Ik vond dit nieuwe plan eerst wel een beetje een risico, maar als iedereen meewerkt kun je geen nee zeggen. We zijn in drie dagen verhuisd, Mijn drie kinderen, familie en buren hebben geholpen. Het is op loopafstand, we hebben de verkoopwaar in kratjes gepakt en op karretjes gezet. Een paar mensen in de oude winkel om in te pakken, een groepje in de nieuwe om alles weer in de stellingen te zetten. Anderen liepen heen en weer. We waren precies om 13.00 uur klaar, toen we hier weer open gingen. Ik wilde zo kort mogelijk dicht zijn, iedere gesloten dag is een stukje omzetverlies. Veel Turkse mensen zijn of gaan nu op vakantie, daarom gaan we het later samen met de andere ondernemers meer feestelijk openen. De iman van onze moskee heeft donderdag bij de opening een dua, een gebed uitgesproken voor het welslagen van de nieuwe winkel.”

Assortiment
Turkuaz trekt een breed publiek. Kemal: “Ruim zeventig procent van onze bezoekers is Nederlands, maar we krijgen ook veel Aziatische, Arabische, Poolse, Roemeense en Oekraïense klanten. Op verzoek koop ik voor hen producten in. Zo heb ik hier granen die alleen mensen uit Oekraïne eten, zuurkool voor de Polen en Roemenen, speciaal brood voor Syriërs, allerlei kruiden voor de Aziatische keuken. Turkuaz is ook een toko en een zaak waar je gezondheidsproducten kunt komen.”

Turkuaz en HEMA heropend op nieuwe locatie in en om De Issel (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rob Wisoky

Last Updated:

Views: 6158

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rob Wisoky

Birthday: 1994-09-30

Address: 5789 Michel Vista, West Domenic, OR 80464-9452

Phone: +97313824072371

Job: Education Orchestrator

Hobby: Lockpicking, Crocheting, Baton twirling, Video gaming, Jogging, Whittling, Model building

Introduction: My name is Rob Wisoky, I am a smiling, helpful, encouraging, zealous, energetic, faithful, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.